Başvuru Sahiplerine Önemli Uyarı!
VFS Global Vize Başvuru Merkezimiz dışarısında, kapı önünde, ücret karşılığında hizmet sunan kişiler, yetkisiz acentalar ya da tercüme bürolarından hizmet almanızı kesinlikle önermemekteyiz.
Deneyimlerimiz bu kişilerin genellikle yanlış bilgi ve belge sunduğunu göstermiştir.
VFS Global Vize Başvuru Merkezlerinin ve Büyükelçiliklerin bu kişiler, acentalar ve tercüme bürolarıyla hiç bir bağlantısı olmadığı konusunda dikkatli olunmalıdır.
Gerekli Evraklar
Eğitim amacıyla oturma izni başvurusu için gerekli olan evraklar:

1 adet doldurulmuş renkli başvuru formu, İlgili formlar, Danimarka Göçmenlik Bürosunun internet sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir.
Yakın bir zamanda çekilmiş beyaz zemin üzerine pasaport boyutlu (4.5 cm x 3.5 cm) 3 adet renkli fotoğraf. Fotoğrafta, başvuru sahibinin yüzü-çenesi, alnı, burnu, gözleri, kaşları ve ağzı açık bir şekilde görülebilmelidir.
Son 10 Yil içerisinde alınmış geçerli bir pasaport ve işlenmiş tüm sayfalarının 1 adet A4 boyutlu renkli fotokopisi, varsa önceki pasaportlar ve siyah-beyaz fotokopileri
Nüfus Müdürlüğünden son 1 ay içinde alınmış vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin aslı ve onaylı İngilizce çevirisi. Nufus kayıt örneği anne, baba, eş, kardeş ve çocukları göstermelidir.
Danimarka'da eğitim kurumundan düzenlenen kabul mektubunun aslı ya da renkli çıktısı.
Danimarka’da konaklama ve yaşam masrafları için yeterli mali kaynak kanıtı - örn. banka hesabı, hibe mektubunun aslı (aylık 5941 DKK’ya denk gelecek şekilde maddi destek sunulmalıdır) (daha fazla bilgi için Danimarka Göçmenlik Ofisinin internet sitesini ziyaret edin).
Öğrenci Belgesi aslı ve onaylı İngilizce çevirisi.
Konsolosluk ek belgeler isteme hakkına sahiptir.
Türkçe Belgeler, yeminli çevirmen tarafından İngilizce’ye tercüme edilmelidir.
Case Order ID numarası oluşturulup ödendiğine dair makbuz sunulmalıdır Gereken bilgiler www.newtodenmark.dk/fee adresinde mevcuttur. (Case order ID numarası banka dekontunun açıklamalar kısmına yazılmalıdır.)

Lütfen Dikkat!
20 Mayıs 2012 tarihinden itibaren uzun dönemli vize başvurusunda bulunan başvuru sahiplerinin, başvuru sırasında, parmak izi alımı ve biyometric fotoğraf çekimi vize başvuru merkezlerinde yapılacaktır. 6 yaşından küçük başvuru sahiplerinin parmak izi alınmayacaktır. Parmaklarda kına varsa parmak izi alımı mümkün olmayacağı için başvuru yapmadan önce kınanın geçmesini bekleyiniz.
VİZE BAŞVURU
SÜRECİ


Adım 1
Danimarka vizesi ve oturma izinleri için başvurular Vize Başvuru Merkezinde kabul edilir.

Adım 2
Vize Başvuru Merkezini ziyaret etmek için randevu almanız gerekmektedir. : Randevunuzu internet sitemizden veya çağrı merkezimizi arayarak alabilirsiniz.Online randevu almak için buraya tıklayınız.Başvuru sahipleri VIP Servisi’ ni kullanarak, işlemlerini beklemeden tamamlayabilirler..Diğer ek servisler hakkında bilgi almak isterseniz ‘’Ek Servisler’’ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Verilen randevu tarihinde Vize Başvuru Merkezimizi ziyaret ederek,istenen evraklarla birlikte doldurmuş olduğunuz Vize Başvuru Formunuzu teslim ediniz. Başvurunuzdan önce, ‘ziyaret amacınızın' net olması gerekmektedir; vize başvurunuz boyunca size yardımcı olacağımızı ancak vize kategorinizin seçimi konusunda size tavsiyelerde bulunma ya da rehberlik yapma konusunda yetkili olmadığımızı unutmayınız. Görevimiz temel olarak idari olduğundan, tamamen Ankara Danimarka Büyükelçiliğinin ve İstanbul Danimarka Başkonsolosluğunun inisiyatifinde olduğunda vize alıp almayacağınız ya da başvuru süresinin ne kadar süreceği gibi konularda konuşma hakkına sahip değiliz.

Adım 3
Farklı vizeler hakkında detayları öğrenmek için "Vizeler hakkında her şey" bağlantısını tıklayınız.

Adım 4
Vize Başvuru Merkezini ziyaretinizden önce güvenlik düzenlemeleri duyurularını kesinlikle okuyunuz.

Not: Kısa dönem vizeler (90 güne kadar) için başvuru yapan kişilerin konaklayacağı özel yeri yoksa ;Danimarka’da kalmayı planladığı toplam gün sayısı kadar günlük en az 46 Euro ‘ya denk gelecek banka hesap cüzdanını(dökümünü) sağlamaları gerekmektedir.Davet eden kişi başvuru sahibine kalacağı yerin yanı sıra finansal desteği de garanti ediyorsa,bu tutar talep edilmeyecektir.Nitekim başvuru sahibi Danimarka’daki ziyareti sırasında basit ihtiyaçlarını hala karşılayacak (kadar) finansal dökümanları kanıtlamak zorundadır.Şu da vurgulanmalıdır ki;günlük 46 Euro’yu karşılayacak finansal kanıt başvuru esnasında sağlanamıyorsa vizenin otomatik olarak olumsuz sonuçlanacağı anlamına gelmez.